Grayscale Lansează XRP Trust în SUA, iar XRP Crește cu 8%

Introducerea unui XRP trust de către managerul de fonduri de criptomonede Grayscale reprezintă un posibil prim pas către un fond tranzacționat la bursă (ETF) pentru XRP pe piața spot din Statele Unite.

Investitorii acreditați vor avea acces direct la XRP (XRP) prin intermediul fondului închis. Ca răspuns la procesul intentat în 2020 de către Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA (SEC) împotriva Ripple Labs, care susținea că tokenul XRP este o valoare mobiliare conform legislației federale, Grayscale, care oferise anterior un XRP Trust, l-a desființat în 2021.

XRP-a-crescut-cu-8%

De atunci, Ripple a câștigat în fața SEC într-o bătălie juridică intens urmărită, eliminând obstacolele de reglementare pentru moneda XRP, strâns legată de XRP Ledger.

„Credem că Grayscale XRP Trust oferă investitorilor expunere la un protocol cu o utilizare importantă în lumea reală,” a declarat Rayhaneh Sharif-Askary, Șeful Produsului & Cercetării la Grayscale, într-o declarație de presă. „Prin facilitarea plăților transfrontaliere care durează doar câteva secunde pentru a fi finalizate, XRP ar putea transforma infrastructura financiară tradițională.”

Trustul este exclusiv investit în tokenul care alimentează XRP Ledger, la fel ca și fondurile de investiții cu activ unic anterioare ale Grayscale.

În urma acestei știri, XRP a crescut cu 8%.

Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..