Prețul Bitcoin scade sub $62,500 pe fondul turbulențelor de pe piață

Prețul Bitcoin a scăzut sub 62.500 de dolari. Aceasta este una dintre cele mai mari scăderi de valoare pe care moneda digitală le-a înregistrat în acest an. În acest moment, Bitcoin valorează aproximativ 62.490 de dolari. Această scădere de preț a venit după șase zile în care mai mulți oameni vindeau ETF-uri Bitcoin în SUA decât cumpărau. De asemenea, oamenii nu sunt siguri ce se va întâmpla cu politicile monetare, deoarece în ultima săptămână, prețul Bitcoin a scăzut cu 6%.

Ethereum, a doua monedă digitală ca mărime, a pierdut, de asemenea, 6% din valoare în ultima săptămână. A fost aproape de 4 000 de dolari la începutul lunii, dar acum a scăzut la 3 360 de dolari.

Rezerva Federală a decis să nu modifice principala rată a dobânzii.

Aceasta intenționează să o reducă doar o dată în acest an. Aceasta este mai puțin decât de trei ori cât se gândiseră anterior. Prețurile nu cresc la fel de repede ca înainte, dar sunt încă mai mari decât obiectivul de 2% pe care Fed îl are. Atunci când ratele dobânzilor rămân ridicate, oamenii ar putea să nu dorească să investească în lucruri riscante precum monedele digitale.

Piața criptomonedelor în general se confruntă, de asemenea, cu o scădere.

Valoarea totală a tuturor monedelor digitale a scăzut cu 3,5% în ultima zi, situându-se acum la 2 390 de miliarde de dolari. În special, BNB, Solana și XRP, printre altele, au înregistrat scăderi semnificative ale valorii, cu pierderi de 6,6%, 16% și 4% în ultima săptămână.

Piața-criptomonedelor-se-confruntă-cu-o-recesiune

TON, o monedă digitală de la Telegram, a pierdut, de asemenea, din valoare. A scăzut cu 13% de la cel mai mare preț al său, de 8,25 $, la începutul lunii.

Chiar și monedele meme aparent rezistente precum Dogecoin, Shiba Inu și PEPE nu sunt imune la volatilitatea pieței. Acestea au înregistrat pierderi de 5%, 6% și 11% într-o singură zi. Dogwifhat, o altă monedă meme, a înregistrat un declin deosebit de accentuat, pierzând aproximativ jumătate din valoarea sa de săptămâna trecută.

Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..