MicroStrategy plănuiește note convertibile de $500M pentru a crește participațiile Bitcoin

MicroStrategy, o firmă de business intelligence listată la Nasdaq, și-a anunțat intenția de a oferi 500 de milioane de dolari în obligațiuni convertibile de rang superior. Veniturile din această ofertă vor fi folosite pentru a achiziționa bitcoin suplimentar și pentru a susține alte inițiative corporative.

Aceste note vor fi negarantate și vor avea rang de obligații de rang superior ale MicroStrategy. Plățile dobânzilor vor fi efectuate de două ori pe an, mai exact la 15 iunie și la 15 decembrie, începând cu data de 15 decembrie 2024. Obligațiunile vor fi scadente în 2032.

Finalizarea acestei oferte este condiționată de condițiile de piață și nu există nicio certitudine în ceea ce privește momentul sau termenii finalizării.

În plus, începând cu data de 20 iunie 2029, compania poate alege să răscumpere o parte sau toate biletele în numerar, în funcție de anumite condiții.

Oferta privată va fi disponibilă persoanelor fizice clasificate ca fiind cumpărători instituționali calificați în conformitate cu regula 144A din Legea privind valorile mobiliare din 1933.

În prezent, MicroStrategy deține 214.400 BTC, în valoare de peste 14 miliarde de dolari, ceea ce o face cel mai mare deținător de bitcoin dintre companiile listate la bursă.

Firma și-a început strategia de achiziție de bitcoin în 2020, adoptând criptomoneda ca activ de rezervă. Această mișcare strategică a poziționat MicroStrategy ca un jucător important pe piața criptomonedelor.